aerare gazon
aerare gazon

Muschiul din gazon

Majoritatea peluzelor vor avea la un moment dat probleme cu muschiul. Acesta se dezvolta in conditii ce apar in special la inceputul primaverii si sfarsitul toamnei. Din aceste motive problema muschiului este una care se poate repeta cu regularitate.

Muschiul nu are radacini in adevaratul sens al cuvantului si se reproduce prin spori purtati de vant, spori ce au nevoie de umiditate pentru a se dezvolta. Muschiul este o planta foarte adaptabila cand vine vorba de obtinerea nutrientilor necesari supravietuirii. Unele tipuri de muschi extrag nutrientii direct din apa, altele din substratul pe care se dezvolta.

Infestarea semnificativa cu muschi este un semn ca gazonul nu este intr-o stare buna de sanatate. Conditii ca umbra, fertilitatea slaba a solului, compactarea solului sau drenajul prost cauzeaza subtierea si rarirea ierbii iar muschiul va creste in spatiile astfel create. Pentru a rezolva problema muschiului, acesta trebuie tratat cu erbicide specifice dar mai importanta este rezolvarea cauzei ce a dus la aparitia muschiului in gazon.

Daca in gazonul dumneavoastra a crescut muschi in exces va rugam sa ne contactati pentru a identifica atat cauzele aparitiei cat si solutiile de diminuare.


servicii - problemele gazonului - sfaturi de intretinere - contact
© 2015 aerare gazon