aerare gazon
aerare gazon

Tunderea gazonului

Pentru a pastra un gazon sanatos si de calitate este esentiala tunderea lui corecta si regulata.

Nu uitati ca lama masinii de tuns este cea care intra in contact cu iarba si este esential ca lama sa fie ascutita. Lama trebuie sa taie nu sa rupa firele si din acest motiv trebuie ascutita cat mai des dar de minim doua ori pe an.

Sezonul de tuns incepe in mod normal in Martie. Este important sa nu taiem prea mult iarba in acest debut de sezon. Nu taiati mai mult de un sfert – o treime din lungimea firului de iarba. Taiati putin si des in aceasta perioada. Primavara gazonul se tunde la o inaltime de aproximativ 5 cm inaltime. Pe masura ce avansam catre perioada de vara iar temperaturile cresc, frecventa de tundere scade iar gazonul se tunde la o inaltime mai mare, de aproximativ 7 cm, folosind aceeasi regula de a tunde maxim o treime din inaltimea firului.

La inceputul toamnei, gazonul poate fi din nou tuns mai scurt dar mai putin de 5 cm. Pe toata perioada anului evitati tunderea prea scurta a gazonului normal. Cel de pe terenurile de golf este diferit de gazonul dumneavoastra si suporta o tundere foarte scurta. Evitati tunderea gazonului cand este ud. Exista masini de tuns care aduna iarba taiata si altele care o maruntesc si o lasa pe suprafata peluzei. Recomandam acest tip de masina intrucat resturile de iarba taiata contin nutrienti ce se intorc in sol.


servicii - problemele gazonului - sfaturi de intretinere - contact
© 2015 aerare gazon